Τα Τζάκια Μας

Κατασκευάζουμε κεραμικά τζάκια σε κάθε είδος και τύπο, ανοιχτά ή κλειστά, κλασικά ή ενεργειακά που να μπορούν να καίνε είτε ξύλο, είτε πέλετ, είτε αέριο, είτε βιοαιθανόλη, είτε συνδυασμό τους και μάλιστα στο χρώμα που το θέλετε και στο σχέδιο που θέλετε, είτε στο εξωτερικό του, είτε εσωτερικά στο χώρο της εστίας

Η κατασκευή του είναι τέτοια που το ίδιο τζάκι μπορεί να είναι απλό ή ενεργειακό. Την επιλογή την κάνετε την ώρα που το ανάβετε.

Τα τοιχώματα του κεραμικού τζακιού είναι λεπτά, έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευόμαστε όλο το χώρο μέσα στην εστία, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα της σε ξύλα να είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν στα κοινά ενεργειακά τζάκια.

Φορητή Αερόθερμη Εστία

Η φορητή αερόθερμη κεραμική εστία είναι ένα καινούργιο μοναδικό προϊόν που τοποθετείται σε όλα τα υπάρχοντα τζάκια. Αυξάνει την παραγόμενη θερμότητα σε ποσοστό 450%, καθώς εκμεταλλεύεται πλήρως την θερμογόνο ικανότητα του ξύλου και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται οικονομία στα ξύλα έως και 60%.

Κατασκευάζεται από πυρίμαχο κεραμικό υψηλής τεχνολογίας, προϊόν τεχνογνωσίας μας και της πολυετούς έρευνας πάνω στα υλικά και τη διαδικασία παραγωγής, στο εργαστήριό μας.

Είναι χειροποίητο προϊόν με υψηλή αισθητική και με εξαιρετική αντοχή στο χρόνο.

Η αερόθερμη κεραμική εστία είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να κυκλοφορεί μέσα στο εσωτερικό της. Καθώς από πάνω της υπάρχει φωτιά από ξύλα που έχουν ανάψει, ο αέρας αυτός θερμαίνεται. Μέσω ενός ανεμιστήρα λοιπόν, αυτός οδηγείται σε ακροφύσια που τον διαχέουν στο χώρο και τον θερμαίνουν.

Είναι κατάλληλη για όλα τα τζάκια οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος. Προσαρμόζεται στο τζάκι σας από εσάς τους ίδιους σε λιγότερο από 30 λεπτά, χωρίς γκρεμίσματα, μερεμέτια και σκόνη σε όλο το σπίτι.

Ξύλου

Η εταιρία μας κατασκευάζει εξ αρχής κεραμικά τζάκια ξύλου, με εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης που ξεπερνούν το 75% και που αναπτύσσουν θερμοκρασίες πάνω από 1050⁰C, όταν στα κλασσικά τζάκια, η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 800⁰C. Επιτυγχάνεται δε, εξοικονόμηση στα ξύλα, έως και 60% σε σχέση με τα κλασσικά τζάκια ανοιχτού τύπου.

Διαθέτουμε τζάκια σε όλους τους τύπους, όπως απλά και ενεργειακά, ανοιχτού και κλειστού τύπου και σε οποιοδήποτε μέγεθος, σχήμα, σχέδιο και εξωτερική διαμόρφωση.

Αερίου

Τα τζάκια αερίου είναι μια ακόμα οικολογική λύση για τζάκι που κατακτάει την αγορά σήμερα και η χρήση του απλώνεται όλο και περισσότερο. Τα τζάκια αερίου καίνε προπάνιο ή φυσικό αέριο. Το αέριο είναι ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον και δεν έχει παράγωγα καύσης όπως στάχτη, στερεά σωματίδια, ή μονοξείδιο του αζώτου και άλλα επικίνδυνα για την υγεία κατάλοιπα. Δεν απαιτεί καμινάδα παρά μόνο ένα εύκαμπτο σωλήνα μικρής διαμέτρου για έξοδο των καυσαερίων από το χώρο.

Βιοαιθανόλης

Η βιοαιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη, είναι το πιο οικολογικό καύσιμο για τζάκια. Τα τζάκια βιοαιθανόλης είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε χώρο, ακόμα και εκεί που υπάρχουν παιδιά, με την προυπόθεση ότι υπάρχει ασφάλεια ώστε τα παιδιά να μην πλησιάσουν στη φλόγα.

Η βιοαιθανόλη είναι παράγωγο του βιο-οινοπνεύματος, αλκοόλη που παράγεται από φυτά όπως καλαμπόκι, ζαχαρότευτλο, ζαχαροκάλαμο, γλυκό σόργο και άλλα παρόμοια φυτά.

Τα τζάκια βιοαιθανόλης δεν χρειάζονται καθόλου καμινάδα επειδή δεν έχουν καθόλου κατάλοιπα καύσης όπως καυσαέρια, αιθάλη, ή οποιεσδήποτε οσμές. Το μόνο παράγωγο από την καύση της βιοαιθανόλης είναι υδρατμοί και ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα, όσο απελευθερώνουν δύο μεσαία κεριά. Αυτό μπορείτε να το αντιληφθείτε αν πλησιάσετε πάνω από τη φλόγα της βιοαιθανόλης ένα λευκό χαρτί. Πάνω από ένα κερί θα μαυρίσει, όμως πάνω από φλόγα βιοαιθανόλης θα παραμείνει λευκό.  

Μπορείτε ως εκ τούτου, να προτιμήσετε το τζάκι βιοαιθανόλης, αν στο σπίτι σας υπάρχουν παιδιά και θέλετε να αποφύγετε εντελώς τις αναθυμιάσεις ή αν θέλετε να τοποθετήσετε τζάκι και δεν έχετε τρόπο να τοποθετήσετε οποιαδήποτε καμινάδα. Η φλόγα και η θαλπωρή που θα σας προσφέρει, θα σας δώσουν την αίσθηση ενός κλασσικού τζακιού με ξύλα.

 Ο λόγος που η χρήση του τζακιού αερίου επεκτείνεται, είναι ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι γνωστοί σε μας κίνδυνοι εκρήξεων και ανάφλεξης του αερίου, δεν υφίστανται πλέον. Οι διατάξεις ασφαλείας είναι τόσο εξελιγμένες που αντίστοιχοι κίνδυνοι είναι πια οριστικό παρελθόν. Έτσι το τζάκι αερίου σε κάποιο σπίτι είναι πλέον ένα απόλυτα ασφαλές, οικολογικό, οικονομικό και αποτελεσματικότατο μέσο για να ζεστάνει κάποιος το σπίτι του και να απολαμβάνει τη θαλπωρή του σπιτιού.  

Αναβαθμίσεις

Εκτός από εξ αρχής κατασκευή τζακιών, μπορούμε να αναβαθμίσουμε οποιοδήποτε υπάρχον τζάκι σε κεραμικό, είτε απλά με την προσθήκη κεραμικής εστίας, είτε επενδύοντας τα τοιχώματα του τζακιού σας πυρίμαχες κεραμικές πλάκες και φύλλο κεραμοβάμβακα εσωτερικά, είτε μετατρέποντας το τζάκι σας σε εξ' ολοκλήρου ενεργειακό, με την εστία, τις πλάκες επένδυσης, το αερόθερμο με τους αεραγωγούς και την πόρτα με το πυρίμαχο κεραμικό τζάμι.

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει σε απλό κλασικό τζάκι οποιουδήποτε μεγέθους και σχήματος. Πραγματοποιείται ακόμα και από εσάς τους ίδιους σε κάποιες περιπτώσεις, και σε πολύ λίγο χρόνο, χωρίς γκρεμίσματα, μερεμέτια και σκόνη σε όλο το σπίτι.